Korvgryta med sting

Maten jag lagade förra veckan till familjen blev väldigt god, lika god som godis ungefär. Testa bara, lätta var den att göra också och snabbt gick det! Jag ändrade receptet något men till det bättre vill jag påstå :)

Recept
4 port

300 gram
Falukorv (jag tog chorizo istället)
1 st
gul lök
1 msk
olivolja
1 st
röd paprika
1 tsk
curry
0,5 tsk
chiliflingor, torkade (funkar lika bra med chilipulver)
1 burk
konserverade kidneybönor
4 dl
krossade tomater, med basilika (jag tog med chilismak)
1 dl
vatten
1,5 dl
crème fraiche
0,5 st
grönsaksbuljongtärning


salt och peppar



Ingridienserna. Färgstarkt!



Hacka lök och korv i lämpligt stora bitar med bra form.



Stek på löken och korven ett slag (i olivoljan) innan du slänger på den hackade paprikan också.



Oj nu gick det undan, men efter föregående bild/steg strör man över curryn (hade dock ingen hemma så jag körde utan) och chilin. Tillsätt sen de sköljda kidneybönorna, vatten, krossade tomater, creme fraiche och buljongtärningen (tips: smula sönder den över grytan). Låt koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.



Servera med ris (eller varför inte bulgur?) och en god sallad. Och sanna mina ord, det var sjuuuukt gott! Är nog svag för kryddig korv alltså, och kryddig mat i största allmänhet, fast - lagom är bäst!

Enjoy!

/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback