Kikärtsbiffar

Jag säger bara en sak: Mmmmmmmmmmm!!!!!

Jag har aldrig gjort egna kikärtsbiffar, men idag prövade Maja och jag vår lycka genom att laga det till middag. Och oj så gott! Dock är jag inte helt 100 förtjust i just koriander men det funkade faktiskt riktigt bra :)

Recept: 
2 port
1 burk konserverade kikärtor        
1 st kokt potatis        
0,5 dl hackad salladslök
0,5 dl hackad koriander        
0,5 tsk örtsalt        
1 nypa vitpeppar        
0,5 dl polentagryn       
0,5 msk olivolja
2 msk mjuk tofu        
1 dl fryst spenat                        
Muskot och örtsalt efter smak        

Spenatsallad:
        
40 gram färsk spenat       
0,25 st kärnor av granatäpple (kör på en hel vettja, massa antioxidanter)

Gör så här:
1. Skölj kikärtorna ordentligt och lägg i en matberedare tillsammans med potatisen och mixa i någon minut. Blanda kikärtor, potatis, salladslök, koriander, örtsalt och vitpeppar i en skål. Forma blandningen till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i polentagrynen

2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek biffarna gyllenbruna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.

3. Hetta upp en kastrull med tofuost och lägg i den frysta spenaten. Smaka av såsen med riven muskot och örtsalt. Servera biffarna med spenatsåsen och en spenatsallad.

(Angående tofu- och spenat-röran gjorde vi lite annorlunda då jag inte tål tofu (iaf inte Tofuglass) så vi gjorde en spenatröra utan tofun - minst lika gott - om inte godare!)

Extra:
Creme fraiche
Pressad vitlök
Svartpeppar och salt

Maja blandade ihop en sås som passade jättebra till, som en dipp till de goda biffarna helt enkelt!



Ungefär allt du behöver.



Sen blir det så här. Så otroligt gott! Skulle kunna äta ca 15 kikärtsbiffar som godis!

/emma.


Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback