Kyckling á la Manda

När jag var i Tranemo/Nittorp och hälsade på (Oj! Jag har inte lagt upp bilder på det än! Skämmes!) Amanda och Sofie blev jag bjuden på mycket god mat, bland annat det här! Se till att testa det för sjutton gubbar!

Recept 4 port

4 st kycklingfiléer
½ tst salt
1 krm vitpeppar

Blanda:
2-3 dl cremé fraiche
50gr strimmlad rökt skinka/bacon
2 msk persilja (jag öste på!)
1 tsk fransk senap
2 dl riven ost

Servera med antingen (klyft)potatis eller ris - vilket som funkar vad jag vet!



Hacka den rökta skinkan och färska persiljan (eller inte om du köpt fryst).



Stek baconen (jepp vi körde på både skinka och bacon - why not liksom?) och lägg den på hushållspapper så allt överflödigt fett "torkas upp".



Blanda ihop allt som ska vara med i röran.



Juste, skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg det i en ungsfastform samt salta och peppra. Om du vill göra det extra bra steker du kycklingen först så den får lite stekyta - jag glömde helt bort det!



Exakt, sen brer du över röran över kycklingen och "tjoffar" in den i ugnen i 20-25 minuter i 225° beroende på kycklingbitarnas storlek.



Rör ihop en tjusig sallad när kycklingen och potatisen är i ugenen - söta mamma hjälpte mig med denna. Jupp, vattenmelon!



Var faktiskt sjukt gott! Ja, ni ser ju min gaffel komma smygandes från sidan för att ta sig en första smakbit :)

/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback