Sara!

Jag har glömt nåt! Sara kommer hit från Göteborg i helgen och det ska bli såå kul! Hon förväntar sig en riktigt utekväll på lördag (sist i Göteborg blev det väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, jag.. eh.. var orsaken till att vi åkte hem när de andra åkte vidare.. Eh..) med Stureplans-nattklubbs-häng och det ena med det fjärde. Jag ser fram emot det! Nu måste jag bara dra ihop ett danssuget gäng som vill svänga sina lurviga/rakade med oss i vimmlet! Facebookevent någon? Ha!

Måste dessutom SKRYTA (jag älskar att skryta om mig själv och framstå som en väldigt-bra-person), igår när jag kom hem, efter svängen förbi ICA, ställde jag mig i köket bums och rörde ihop en smet till goda-goda-bikarbonats-mörka-och-nyttiga-Sofie-brödet (
ni vet). När de två formarna stod i ugnen satte jag igång med att baka Morotsbröd (<-- länk till recept)! Ja ni hörde rätt. Rivna morötter, jäst och hela baletten. Jag är inte den som brukar baka bröd väldigt ofta, utom bikarbonatsbrödet då, så att ge sig på en deg med jäst i var ingen enkel match. Att jag efter första jäsningen skulle baka ut degen stog med kletig smet upp till armbågarna förtog nöjet något. Till råga på allt smetade jag ner hela mjölpåsen när jag skulle hälla ut mer mjöl för att göra degen lite mer.. eh.. lätthanterlig. Inte hjälpte det heller. Med smetiga händer, smetig mjölpåse och en bänk insmetad med deg gav jag upp och drämde ut skiten degen på en plåt. Det fick duga som utbakning tyckte jag. Under gräddningen var jag supernervös att det skulle vara slit i onödan men ack så fel jag hade. Brödet var ENASTÅENDE gott! Ahh. Här nånstans lyckades jag skrubba potatis och forma köttfärsbiffar med soltorkadetomater i + fetaoströra till som fick bli - tamtaaa - matlåda. JAG ÄR SÅ JÄKLA BRA OCH EFFEKTIV!

Nu sitter jag därför mest och drömmer om mitt saftiga och asgoda Morotsbröd...

/emma.


Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback